Heineken, Paulus en Spido

Woensdag 11 september, negen uur ‘ochtends de bus in met vrijwilligers en bezoekers van Kerk en Buurt. We gingen richting Rotterdam, maar eerst stopten we bij de Heinekenbrouwerij in Zoeterwoude. En wat kregen we daar te drinken? Juist, koffie! Daarna een uitgebreide reclamespot waar je dorst van kreeg en toen een bezoek aan de brouwerij. Zoveel bier zie je zelden bij elkaar, maar voor ons? Geen druppel.

De Pauluskerk was onze volgende stop. Een prachtig nieuwbouwcomplex waar we door de vrijwilligers gastvrij werden ontvangen en rondgeleid. Op het gebouw kun je jaloers worden, op de exploitatiekosten ervan niet.

Het hoogtepunt van de dag was een rondvaart door de Rotterdamse haven met de Spido. Prachtig, de haven aan ons voorbij, wij zaten in de zon op het dak. Indrukwekkend en echt groter dan onze eigen haven.

Terug bij de Schakel toch nog een verrassing. De firma Heineken had voor iedereen twee blikjes bier en een bierglas meegegeven. Het werd in dank aanvaard. Het was een mooie dag.