Nieuwjaarsmaaltijd Kerk & Buurt

Jaren geleden werd het oud- en nieuwjaarsfeest in Zaal 100 en vervolgens ook de nieuwjaarsborrel van het stadsdeel opgeheven. Gelukkig gaat de Nieuwjaarsmaaltijd in de Nassaukerk, georganiseerd door vrijwilligers van Kerk & Buurt, steeds door.

Ook dit jaar, op donderdag 12 januari, was het ondanks het slechte weer een drukte vanjewelste. De deuren van de kerk waren om 5 uur open gegaan. Veel mensen kwamen met een zelfgebakken taart voor het toetje. Nadat iedereen om 6 uur verwelkomd was werd de avond, voordat we gingen eten, geopend door stadsdeelbestuurder Fenna Ulichki. Ze onderstreepte hoe belangrijk maar vooral hoe bijzonder het werk van Kerk & Buurt was voor het stadsdeel.
Daarna bleken 200 (overvloedig gevulde) pasteibakjes net genoeg om iedereen van een voorgerecht te voorzien.
Voordat  het hoofdgerecht werd opgediend kreeg Henk Slooijer het eerste exemplaar van een in een mooi nieuw jasje gestoken ‘Terugblik 2016’ en werden nog enkele andere mensen in het zonnetje gezet met een groot boeket bloemen.
Daarna kon het hoofdgerecht, vervaardigd door ZZmaak, geserveerd worden.  Na het eten werd er onder het serveren van koffie met de zelfgebakken taarten gezellig gepraat en gedanst op muziek van diverse muzikanten. En terwijl er nog volop gefeest werd, waren de vrijwilligers al weer begonnen met het opruimen van de kerk.

Pieter Tol